tanévnyitó

2020.09.15. 19:10

Videóüzenetben köszöntötte az egyetemistákat az államtitkár

TEOL

Forrás: Sapientia EMTE

A koronavírus-járvány miatt vegyes rendszerben kezdte el huszadik tanévét a magyar állam által fenntartott Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE). A keddi tanévnyitó beszédeit a világhálón követhették a diákok, és hasonlóképpen tartják majd meg a tanórák egy részét is.

Dávid László rektor felidézte: az indulásakor kérdéses volt, hogy sikeres lesz-e az egyetemalapítás. Mára a számok azt jelzik, hogy keresik a diákok a Sapientia szakjait. Idén 30-40 százalékkal többen jelentkeztek a képzésekre, mint egy évvel korábban. A tanévet mintegy nyolcszáz alapképzéses és kétszáz mesterképzéses elsőéves hallgató kezdi meg.

Potápi Árpád János, a magyar kormány nemzetpolitikáért felelős államtitkára videoüzenetében azt hangsúlyozta: a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem nem a csillagok szerencsés együttállásának köszönheti születését, hanem annak, hogy voltak, akik hittek az erdélyi magyar felsőoktatás létjogosultságában, hittek abban, hogy az erdélyi magyarság képes önálló magyar egyetemet létrehozni és működtetni.

Az élő közvetítés alább nézhető vissza. (Potápi Árpád János üzenete a tizedik percnél kezdődik.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában