koronavírus

2020.10.15. 16:20

Információs központot hoztak létre a megyei kórházban

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

A Tolna Megyei Balassa János Kórház kijelölt járványkórházként Szekszárdon látja el Tolna, Somogy, Baranya és Fejér megyék COVID-pozitiv, kórházi ellátást igénylő eseteit. Mint arról az intézmény tájékoztatott, kiemelten fontosnak tartják koronavírusos betegeik hozzátartozóinak korrekt és megfelelő tájékoztatását, ezért a kórházban információs központot hoztak létre.

A biztonságos kórházi működés és a sikeres gyógykezelés érdekében, a fertőző osztályon ápolt betegekről történő informálódás és a velük való kapcsolattatás kizárólag az alábbi tudnivalók ismeretében és szabályok betartásával lehetséges.

Munkanapokon (hétfőtől–péntekig) 8:00-tól 15:00 óráig, a 06 30 018 6115 mobilszámon várják az itt ápolt COVID-pozitív betegek hozzátartozóinak, gondozóinak hívását. Rögzítik az érdeklődő elérhetőségét, a beteg adatait, valamint a rokonsági fokot. Ezt követően, tájékoztatásra jogosult munkatársuk 24 órán belül vissza fogja hívni a telefonálót.

Az érdeklődést e-mailben is fogadják, a [email protected] e-mail címen, az alábbi adatok megadásával: a beteg neve, születési helye, ideje, anyja neve, lakcíme. Az érdeklődő telefonszáma, illetve az az e-mail cím, amire a tájékoztatást kéri. A beteggel fennálló rokonsági fok, vagy intézményi érdeklődés esetén az intézmény nevének, székhelyének megadása.

Kérik, hogy a családból, illetve az intézményekből (szociális otthon) naponta egy alkalommal, egy személy érdeklődjön, illetve egy beteg esetében lehetőleg ugyanaz a családtag, megbízott személy tartsa a kapcsolatot a kórházzal.

A betegek minél hatékonyabb ellátása, valamint az orvosok, szakdolgozók zavartalan munkájának biztosítása érdekében kérik a lakosság türelmét és együttműködését.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában