Turizmus

2020.10.30. 14:00

Lezárult a fejlesztés, ökoturisztikai célpont lett Tamási

Az önkormányzat a város hivatalos honlapján arról tájékoztatott, hogy fontos ökoturisztikai célponttá vált Tamási az elmúlt három évben.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Felújított kilátó, túrapont és látogatóközpont várja a kikapcsolódni vágyókat. A fejlesztés 2017 augusztus elsején kezdődött és idén október 29-én zárult le.

Első lépésben a Fenyvesben található kilátó felújítása készült el. A tizenhárom méter magas építmény jelentősen megújult: a régi kilátót körbeölelik az akáctörzsek, organikus részévé vált környezetének, ahol hinták, pihenőhelyek és interaktív élményösvények várják a kikapcsolódni vágyókat.

A termálfürdő szomszédságában kialakított Túrapont egységes rendszerbe fogja a turisztikai szolgáltatásokat, a turisztikai elemeket, büfével, ajándékbolttal, Tourinform irodával és akadálymentes mosdókkal, vendégtérrel felszerelt, tájékoztat a város turisztikai programjairól, kiegészíti a termálfürdő szolgáltatásait.

Az Ökoturisztikai Látogatóközpont, vagy újabb nevén Dám Pont kiállítótér és rendezvényhelyszín a beruházás megkoronázása. Az épület természetes anyagok felhasználásával készült, hogy minél kisebb legyen a beruházás ökológiai lábnyoma, és hogy természetes módon illeszkedjen környezetébe, a Miklósvári park­erdőbe. A Dám Pontban található kiállítás a 21. század igényei szerint készült.

A látogatók számos interaktív, digitális eszköz segítségével ismerkedhetnek meg a térségben fontos vadászati kultúrával, a város és a környék természeti és történeti értékeivel. A három beruházást egységes rendszerbe foglalja a túraútvonal-kijelölés, amely összeköti az épületeket, végigjárva testi-lelki felfrissülésben lehet része a turistáknak.

Porga Ferenc polgármester az október huszadikán tartott záróünnepség alkalmával úgy fogalmazott: fontos volt számukra a projekt során, hogy a beruházások mellett a természet és a helyi értékek tiszteletére, szeretetére ösztönözzék a városlakókat. Ennek érdekében több programot szerveztek, például nyári csillagtúrán, rendhagyó környezet- és történelemórán, kézműves foglakozásokon, ismeretterjesztő előadásokon vehettek részt az érdeklődők, és nagy örömükre szolgált, hogy folyamatos figyelem kísérte a projekt rendezvényeit, megvalósulását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában