Meghaladta az ötvenet az új fertőzöttek száma Tolnában

TEOL

Védőfelszerelést viselő orvos ellát egy beteget a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított osztályon a fővárosi Szent László Kórházban 2020. május 8-án.

Forrás: MTI/kormany.hu

Fotó: Árvai Károly

A péntek reggeli adatok alapján Tolnában ötvenegy új esetet azonosítottak be az elmúlt huszonnégy órában, így a tegnapi 666-ról 717-re módosult a járvány kezdete óta regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. Ez egyben új megyei rekord is, eddig az október 17-ei harmincnyolc volt a legnagyobb emelkedés egy nap alatt.

A rekordszámú új eset ellenére, a többi megyéhez viszonyítva Tolnában még mindig kedvezőnek tűnik a vírushelyzet. Nem csupán azért, mert itt tudnak a legkevesebb vírushordozóról (egyedüli megye ezer fő alatti esetszámmal), de ahogy az alábbi, interaktív ábránkon is látszik, az októberi új fertőzöttek számában és százezer lakosra vetített értékében is utolsó helyen áll megyénk.

Magyarországon összesen 3286 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (Covid-19), ezzel 71 413 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 65 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1699 főre emelkedett, 17 953-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 51 761 fő – írja a koronavirus.gov.hu.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában