Országos Könyvtári Napok

2020.10.09. 15:30

Parti-novellákat dolgoztak fel

Foray Nándor

Fotó: Makovics Kornél

Színművészek látogattak a szekszárdi gyermekkönyvtárba csütörtök délután. Hollai-Heiser Anna és Borbás Gergő a középiskolás és a kisebb korosztályt is kiszolgálták. Hollai-Heiser Anna Marosvásárhelyen végzett, az Itt és Most Társulat tagja, egyúttal drámapedagógus. Parti Nagy Lajos két novelláját dolgozta fel a Garay János Gimnázium magyar fakultációs, irodalomkedvelő diákjai számára. Először járt a szekszárdi gyermekkönyvtárban, hogy megtartsa e rendhagyó irodalomórát.

Borbás Gergő a kisebbek közt Adamik Zsolt Bibedombi szörnyhatározó című művét népszerűsítette, mely Hanga Réka-féle illusztrálását 2015 legjobbjának választották az Év Gyermekkönyve díjazás során. A gyermekkönyvtár vezetője, Nemes Rita azt mondta: vicces, jó hangulatú könyv, ugyanakkor fontos témát boncolgat: félelmeink legyőzésének módjairól van szó. Borbás sem volt korábban a szekszárdi gyermekkönyvtárban.

A programok az Országos Könyvtári Napok 2020-sorozat részét képezték. A színművészeket a Köszönjük, Magyarország! projekt keretében látták vendégül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában