Rendkívüli ülés

2020.10.27. 09:30

Sokakat érintő kérdésekről döntöttek Bátaszéken

Mauthner Ilona

2019.10.22 Bátaszék, Bátaszéken megtartották az ünnepélyes testületi ülést. Újra Bozsolik Róbert lett a polgármester a városban. Fotós: Makovics Kornél

Forrás: MW-archívum

Fotó: Makovics Kornél

Rendkívüli testületi ülésen döntöttek nemrégiben a bátaszéki képviselők sokakat érintő, fontos kérdésekről. Elsőként a szociális tűzifa illetve brikett vásárlására beérkezett ajánlatok közül választották ki a legmegfelelőbbet, számolt be róla a bataszek.hu. Az önkormányzat idei évi költségvetésében 2,5 millió forint keretösszeget hagytak jóvá a tüzelőre, mint természetbeni rendkívüli támogatásra, amelyből az év elején már egy nagyobb részt felhasználtak. A képviselő-testület a keretösszeget most egymillió forinttal megemelte, így nőtt a támogatottak száma.

A Bátaszéki Német Nemzetiségi Önkormányzat kérelemmel fordult a város önkormányzatához, miszerint a Kossuth u. 3. szám alatt lévő, önkormányzati tulajdonú (civil ház) ingatlan tulajdonjogát ruházza át a nemzetiségi önkormányzatra, hogy minél előbb pályázhassanak az ingatlan felújítására.

Az előterjesztést benyújtók fontosnak ítélték, hogy a településünkön otthont találó német nemzetiség tagjai a kultúrájuk, a hagyományaik, a nyelvük ápolásához megfelelő helyiségekkel rendelkezzenek. A képviselő-testület egyhangúlag támogatta az indítványt. Döntés született a székely ház felújításának önkormányzati támogatásáról is.

A képviselő-testület szintén egybehangzó döntése értelmében a Bátaszéki Székelyek Baráti Körének ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást ítéltek oda a jövő évi költségvetés terhére, ezt az összeget a jogosultak a székely ház felújítására és berendezéseire fordíthatják. Végül döntés született az általános iskola energetikai pályázatához kapcsolódó feladatok ellátására vonatkozóan is.

Borítóképünk archív felvétel, a képviselő-testület alakuló ülésén készült tavaly októberben, középen dr. Bozsolik Róbert polgármester

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában