elismerés

2020.10.29. 10:20

Szép ösztöndíjat kap két gyönki diák

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Mint annak idején már röviden közzétettük, nemzetiségi oktatásban tanuló diákoknak adott át ösztöndíjat a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára október tizenötödikén Gyönkön, a Tolnai Lajos Gimnáziumban. Az intézmény később eljuttatta hozzánk részletesebb beszámolóját.

A nemzetiségi ösztöndíjat 2014 óta kapják iskolájuk német nemzetiségi oktatásban résztvevő diákjai, akik jó tanulmányi eredményeik mellett aktívan részt vesznek a hagyományápolásban is. Mindig a 11. évfolyam két diákját javasolhatja e díjra az iskola, a kitüntetett tanulók két éven át havi harmincezer forintos anyagi támogatásban részesülnek.

Fotó: Beküldött kép

A díjátadó ünnepségre az iskolában került sor, melynek meghívott vendégei Soltész Miklós államtitkár, Süli János miniszter, Orbán Attila, a Tolna megyei közgyűlés alelnöke, Szaka Gyula, Gyönk polgármestere, Kocsis Sándorné, a német nemzetiségi önkormányzat elnöke, az iskolafenntartó képviselője és természetesen a díjazott tanulók és szüleik voltak. Először Bán Tamás intézményvezető köszöntötte a vendégeket, egy rövid német nyelvű műsor következett, majd Soltész Miklós államtitkár beszélt a nemzetiségi oktatás és az ösztöndíjak szerepéről illetve átadta a díjakat.

Iskolájukból az idei tanévben Törő Zsófia és Heil Balázs 11. a osztályos tanulók vehették át az ösztöndíjat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában