Online vetélkedő

2020.10.26. 20:00

Taroltak a házigazdák a Csapó Dániel Emlékversenyen

Rendhagyó módon rendezte meg a Déli AszC Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium a 34. Csapó Dániel Emlékversenyt.

Szeri Árpád

Fotó: Beküldött kép

A járványhelyzet miatt a tavaszra tervezett erőpróbát a szervezők októberre halasztották. A második hullám kezdetén úgy döntöttek, hogy nem veszhet el az a rengeteg munka, amit a tanulók és a felkészítő tanárok a dolgozatokba fektettek. Ezért a legjobb megoldásnak az online megmérettetés mutatkozott. A tavaszra beérkezett harminckilenc pályamű szerzője közül huszonöt versenyző vállalta a szóbeli fordulót online térben.

A három szekciót alkotó versenyzők tízperces videófelvételben mutathatták be dolgozataikat a bíráló bizottságnak. A tapasztalt zsűritagok nagyon érdekes, formabontó megoldásokat láthattak, így nem volt egyszerű a döntés. Az eredményhirdetést a versenyzők online közvetítésben követhették.

Csapó Dániel Emlékverseny helyezettjei:

I. szekció: Alternatívák a mezőgazdasági termesztésben. 1. helyezett: Takács Gréta Anna (Csapó), 2. helyezett: Perjési Petra (Csapó), 3. helyezett: Labritz Bálint (Kisalföldi ASzC Vépi Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Vép), különdíj: Tarr László, Török Bálint (szintén Vép), különdíj: Gáspár Márk Sándor (Északi ASzc Bárczay János Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Abaújszántó), különdíj: Juhász Dzsenifer (Csapó), különdíj: Bíró Erzsébet (Székács Elemér Református Gimnázium, Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Törökszentmiklós).

II. szekció: Hagyományok, értékek megőrzése – a vidék fejlesztésének lehetőségei. 1. helyezés: Sebestyén Krisztina (Csapó), 2. helyezés: Ávár Márton (Vép), 3. helyezett: Mikle Dorina (Törökszentmiklós), különdíj: Borza Noémi, Takács Barbara (Déli ASzc Apponyi Sándor Mezőgazdasági Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Lengyel).

III. szekció: Élelmiszeripari technológiák bemutatása. 1. helyezés: Kele László (Déli ASzC Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Kiskunfélegyháza), 2. helyezés: Lampért Antónia, Böröcz Bálint (Közép-magyaroroszági ASzC Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium, Budapest), 3. helyezés: Bencze Roland, Herr Attila, Theisz Ádám, Úri Tamás (Csapó), különdíj: Kele László (Kiskunfélegyháza), a legfiatalabb versenyző különdíj: Herr Attila (Csapó).

Borítókép: Bakáné Gyurkovits Erika, Jaksa Péter Titusz és Wanda Imre, a II. szekció zsűrije

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában