Hétértékelő

2020.10.30. 20:00

Visszaadták az Allende és a Bem utcaiak útját

Hétértékelő sajtótájékoztatót tartott a szekszárdi polgármester, Ács Rezső az Allende és az Alisca utca közötti zöld területen pénteken délelőtt.

Foray Nándor

Fotó: Kiss Albert

Úgy fogalmazott: visszaadták az Allende és a Bem utcában élőknek az utat, melyen hosszú évtizedekig hazajártak és megközelítették ingatlanjukat. A lakók több mint ötven polgár által aláírt levélben nehezményezték, hogy Faragó Zsolt képviselő egyik pillanatról a másikra lezáratta azt. Ács Rezső szerint változtatás előtt a lakókat kell megkérdezni, márpedig senki nem kérdezte sem őket, sem a körzet képviselőjét, Murvai Árpádot, hogy hozzájárulnak-e ahhoz, hogy megszűnjék itt a közlekedési lehetőség. Ács megjegyezte: érdekes módon a helyszínen található Faragó edzőterme.

A csütörtöki közgyűlésen elfogadták az Allende és a Csopak utcát új orvosi rendelők helyszínéül. A polgármester javasolta: a város azzal a kéréssel forduljon az irányító hatósághoz, hogy mindkét rendelő épüljön meg, a forrásveszítést elkerülendő. Ugyanis a Szabó Dezső utcai rendelő nem épülhetett meg, az arra kapott hatvankét millió forintot így vissza kellett fizetni. Hozzátette: szerinte a szőlőhegyi orvosi rendelőnek is volna létjogosultsága.

Emlékeztetett: a Szabó Dezső utcai rendelővel szembeni egyik fő kifogásként az hangzott el, hogy fákat kellett volna kivágni. Az Allende utcánál fekvő park három fájának kivágásakor már nem számított a természetvédelem.

A Baka István Általános Iskola korszerűsítéséről is döntött a közgyűlés: a beruházás megkezdődhet. A polgármester bízik benne, hogy a tanítással és a járványhelyzettel összhangban is meg tudják szervezni a munkát.

Borítókép: Gyurkovics János alpolgármester és Ács Rezső közös erővel lebontotta az útakadályt

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában