Tolnanémedi

2020.11.06. 15:30

A szociális tűzifáról is döntöttek a testületi ülésen

Brunner Mónika

20201102 Debrecen Megkezdte a debreceni önkormányzat a tűzifa adományok kiosztását Halápon. Fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-bihari Napló

Forrás: MW

Fotó: KISS ANNAMARIE

A község önkormányzatának legutóbbi ülésén a meghatározottak szerint elsőként Vígh László polgármester számolt be a lejárt határidejű képviselő-testületi határozatok végrehajtásáról, a képviselő-testület két ülése közötti időben hozott polgármesteri döntésekről.

Azután a Tolnanémedi Községért Közalapítvány elnöke majd a Tolnanémedi Gyermekekért Közalapítvány elnöke tájékoztatóban számolt be az alapítványaik tevékenységéről. A Tolnanémedi KSC tevékenységéről a sportegyesület képviselője tartott beszámolót, amelyek mindegyikét a testület elfogadta.

A testületi ülés egyik meghatározó döntéséről Vígh László polgármester tájékoztatott: – Képviselőtársaimmal a legfontosabb döntésünk a szociális tűzifát igénylők kérelmeinek elbírálása volt. Az önkormányzat nyolcvankét erdei köbméter fát kapott, ezért ennyit tudott kiosztani nyolcvankilenc jelentkező között erdei köbméterenként. Így összesen hét igénylő nem jutott hozzá a támogatáshoz.

A képviselőkkel az egy főre eső jövedelmek alapján döntöttünk, amely összeg a támogatásból kimaradt igénylőknek kilencven–százezer forint felett volt. A támogatásban részesülőknek megítélt szociális tűzifát a jövő héten egy helyi vállalkozó közreműködésével szállítják a házakhoz – mondta lapunknak.

A képviselő testületi ülés végén a települési támogatási kérelmek elbírálása is napirenden volt. A döntések során végül közel hatvanezer forint támogatást adtak szociális alapon, élelmiszerre és gyermekruházatra rászorulóknak. – Jogosak voltak a kérelmek, szegény családokról van szó, akiket a családsegítő is támogatásra javasolt – tette hozzá Vígh László polgármester.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában