Egy sióagárdinak vannak koronavírusos tünetei

Ihárosi Ibolya

Forrás: Shutterstock

Zárva tart fertőtlenítés miatt a Kisfecskék Óvoda és Mini Bölcsőde november 6., 9., 10. és 11. napján, olvasható a település honlapján. A bölcsődébe hat kisgyereket visznek, az óvodába harmincötöt írattak be. Kérdésünkre Gerő Attila polgármester elmondta, hogy az intézmény egyik dolgozójánál a koronavírus-fertőzés tünetei mutatkoztak.

A háziorvos ezért elrendelte a tesztelését, amelynek a pozitív eredménye csütörtökön érkezett meg. Az érintett tünetei nem súlyosak, nem szorul kórházi ellátásra. Mivel nemrégiben három dolgozó együtt vizsgázott, a másik kettő is házi karanténba került. Őket nem tesztelték, mert nincsenek jelei a megbetegedésnek. Annak ellenére, hogy az óvodában őszi szünet is volt, indokolt a közös intézmény teljes fertőtlenítése, hiszen a bölcsőde és az óvoda között van átjárás, és az intézmény dolgozói nyilván találkoztak egymással a nyitvatartási időben.

Aki tudta, már csütörtökön hazavitte a gyermekét. Nyilván nem egyszerű a szülők helyzete, mivel éppúgy, mint az egész országban, tavasszal már elfogytak a szabadságok. Az is meggondolandó, hogy vegyék-e igénybe a nagymamák segítségét, hiszen, mint ismeretes, a gyerekek is hordozhatják a vírust anélkül, hogy megbetegednének. A bölcsőde és óvoda fertőtlenítésén kívül az önkormányzat további saját intézkedést nem tervez. A községben előfordult már koronavírusos fertőzés, de a helyzetet a lakosság higgadtan fogadja, tette hozzá a polgármester.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában