Díjazottak

2020.11.04. 14:00

Elismeréseket adtak át a nemzeti ünnepen Tamásiban

Brunner Mónika

Forrás: Tamási MK

Fotó: Ruzsics Eszter

Tamásiban az október 23-i városi ünnepi testületi ülés része volt a kitüntető címek átadása. Az idei évben az alábbi személyek kaptak kitüntetést a városban.

Pro Urbe Tamási: dr. Bognár Szilveszter rendőr ezredes és Szabó-Bakosné Rosta Margit, a Tamási Tankerületi Központ szakmai igazgató helyettese. Tamási Város Biztonságáért: Kovács Antal polgárőr és dr. Szabó Ferenc rendőr százados.

A Tamási Város Érdemes Pedagógusa címet Füredi János, Voloscsukné Csatári Magdolna és Örményiné Pápai Zsuzsanna érdemelte ki. Tamási Város Közszolgálatáért elismerésben Majer Csaba Ákosné és Haás Mária részesült.

Tamási Ifjú Tehetsége Tóth Márton Máté, Fenyő Dániel, Bognár Ágnes, Gulyás Félix, Simon Szofi és Kozma Kilián lett az idén. Tamási Város Sportjáért kitüntetést kapott Filotás Attila és Pájtli Péter. Tamási Város Közösségéért a Pántlika Néptánc Együttes részesült elismerésben. A Dr. Várady János-díjat Rab Mária kapta az idén – tudtuk meg a Tamási Polgármesteri Hivatal közleményéből.

A város elismerő és kitüntető címeit egyébként még márciusban vizsgálta felül a tamási önkormányzat humánpolitikai bizottsága, és új elismeréseket is alapítottak.

– Egységes rendeletbe foglaltuk az elismerő és kitüntető címeket. Nem változtattunk a Dísz­polgár, a Pro Urbe, az Érdemes Pedagógus és a Dr. Várady János-díjakon. A kitüntetésre érdemes fiatal tehetségeknek, tanulóknak, sportolóknak, ifjú művészeknek a körét kibővítettük. A rendőrségi munkatársak és a polgárőrök mellett már tűzoltóinkat és a katasztrófavédelem területén dolgozók munkáját is van lehetőségünk elismerni – mondta akkor Porga Ferenc polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában