koronavírus

2020.11.11. 09:30

Elkerülték a német vendégek a fürdőt

Brunner Mónika

Év végére befejeződhet a fürdő gyógyhellyé minősítési eljárása (Fotó: Makovics Kornél)

Fotó: Beküldött kép

Beszámolót adott az idei évről tevékenységéről a Tamási Termálfürdőt üzemeltető Aquaplus Kft. a város önkormányzatának legutóbbi testületi ülésén. Abban szerepelt, hogy a vendéglétszámuk sajnos számottevően csökkent a járvány elindulása óta. Német vendégeik közül is csak kevesen látogatnak el hozzájuk az érvényben lévő szabályozások miatt. A jövőre nézve nehéz határozott terveket készíteniük, hiszen jelenleg nem tudják, hogy mire számíthatnak a járvány terjedésével és annak szabályozásával kapcsolatban. Folyamatosan kapcsolatban vannak az Országos Tisztifőorvosi Hivatallal és egyéb hatóságokkal, hogy naprakész információval szolgálhassanak a dolgozóik és a vendégeik számára.

A bevezetett általános előírások közé tartozott, hogy a fürdő bejáratánál és területén tájékoztató táblákat, a bejárathoz kézfertőtlenítőt helyeztek ki. Kollégáik a közösségi tereknél, a mosdóknál, a kezelőhelységeknél illetve a medencéknél is fokozottan figyelnek a tisztaságra és naponta többször fertőtlenítik a felületeket, igaz, most a terjedő koronavírus járvány miatt bezárnak a fürdők.

A felületfertőtlenítés klór alapú fertőtlenítőszerrel történik, a fürdő valamennyi munkatársa részére biztosították eddig is a megfelelő védőfelszereléseket. A medencevizet megfelelő időközönként ellenőrizték: szabad és kötött klór tartalom, ph és a hőmérséklet mérése két óránként történt.

A fürdőt lázas vagy hányásos-hasmenéses, megbetegedésben szenvedők, illetve légúti tüneteket mutatók nem látogathatták, ez egyébként a járvány helyzettől függetlenül is mérvadó. A medencébe lépés előtt kötelezővé tették az alapos, szappanos előfürdő, és a medence igénybevétele után javasolták az utó-fürdőt.

Borítóképünk archív felvétel

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában