körkép

2020.11.02. 07:00

Fegyelmezett emberek jöttek gyászolni, emlékezni a temetőbe

Az újvárosi temetőben szombat délelőtt szép őszi idő volt. Idősek, fiatalok, családok, gyerekes apák és anyák mentek csendben a sírokhoz, vagy szótlanul rendezték azokat, gyertyákat gyújtottak, virágot, koszorút helyeztek el.

Brunner Mónika

Szeretteikre emlékeztek megyeszerte

Fotó: Kiss Albert

A temetőben az emberek fegyelmezetten viselkedtek, tömeg nem volt, de azért többen viseltek maszkot. Egy középkorú asszony lapunknak elmondta, a koronavírus-járvány miatt nagyon odafigyel mindenre, az egymás közti távolság betartásának szabályára is.

Egy idős asszony, aki maszkban volt, lapunknak elmondta, hogy fél a koronavírustól. Koszorúval érkezett a szülei sírjához, ahová már vitt virágot. A temetőben a nagy fák szépek ilyenkor, de a sok lehulló levél betakar mindent, ami gondot is okoz.

A bátaszéki temetőben vasárnap tartottak egyházi megemlékezést

Egy asszony, aki kisgyerekkel rendezkedett a családi sírboltnál, azt mondta, vannak, akik a hulló levelek miatt seprűvel, lapáttal érkeznek, de ők a temetőit használják. Hozzátette, hogy sokat van a temetőben, a családi sírboltban a fia van eltemetve.

Kicsik, nagyok, fiatalok és idősek, minden korosztály megemlékezik eltávozott szeretteiről

Jellemző, hogy mindenszentekkor és halottak napján is, azaz nem csak egyszer, hanem többször is kimennek a temetőbe szeretteikre emlékezni az emberek. Mennek egyik temetőből a másikba, sokszor nagyobb távolságra is, és végiglátogatják elhunyt hozzátartozóik sírhelyeit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában