kisszékely

2020.11.23. 12:30

Háztartási hulladékot hordanak a temetői konténerbe

Brunner Mónika

20201031 Miskolc Halottak napja - Mindszenti temető Fotó: Kozma István KI Észak-Magyarország

Forrás: MW

Fotó: Kozma István

Pajor Ágnes polgármester az önkormányzat közösségi oldalán számolt be róla, hogy rendszeressé vált a kisszékelyi temetőnél elhelyezett konténerek nem rendeltetésszerű használata. Azok ugyanis megtelnek építési, háztartási hulladékkal, kiselejtezett elektronikai eszközökkel. A temetőlátogatók pedig a sírtakarításkor keletkezett hulladékot gyakran már nem tudják elhelyezni a tárolókban.

Hozzátette, a szemétszállítási szolgáltatást a rendezett temetői környezet érdekében veszik igénybe, nem azért, hogy az illegális hulladéklerakók helyett fizessenek. Az önkormányzat a két konténer ürítése havonta harmincnégyezer forintba kerül.

A polgármester hangsúlyozta, a temetőben lévő hulladékgyűjtőkbe a temetőn kívül keletkezett hulladékot elhelyezni tilos! A jövőben az önkormányzat jobban figyeli, ellenőrzi majd a konténerek tartalmát, a szállítási díjat pedig – a bírságon felül – a szemetet odahordó elkövetőre terhelik.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában