Kevéssel száz alatt az új fertőzöttek száma a megyében

TEOL

Forrás: Shutterstock

A kedd reggeli hivatalos adatok alapján Tolna megyében tovább nőtt a felderített koronavírus-fertőzöttek száma. A koronavirus.gov.hu kormányzati tájékoztató portál térképének adatai alapján az elmúlt huszonnégy órában 97 új esetet regisztráltak, így a tegnapi 2468-ról 2565-re módosult a járvány kezdete óta regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma.

Habár az adatok alapján a múlt heti enyhe emelkedés után most ismét növekvő esetszámot regisztráltak Tolnában (is), még mindig megyénkben a legalacsonyabb a fertőzöttek száma. Csak nálunk van 3000 alatt az esetszám, a következő Somogy megyében pedig közel ezerrel több fertőzöttet találtak már.

Fotó: koronavirus.gov.hu

Magyarországon 3929 újabb állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 181 881 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 117 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 4 008 főre emelkedett, 44 020 -an pedig már meggyógyultak.

Az aktív fertőzöttek száma 133 853 fő. Az aktív fertőzöttek 22%-a, az elhunytak 25%-a, a gyógyultak 26%-a budapesti. Jelenleg 7598 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 638-an vannak lélegeztetőgépen.

Frissítés!

Az Operatív Törzs keddi sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy Tolna megyében van a legkevesebb aktív fertőzött (1972 fő).

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában