Felajánlás

2020.11.19. 09:30

Magaságyást ajándékozott az otthonnak a Rotary

Szepesi László

Fotó: Mártonfai Dénes

A Rotary Club Szekszárd közösségi szervezet évek óta segíti a megyeszékhely gyermekotthonának lakóit. Korábban ünnepek alkalmával ajándékot hoztak, mondta Béres Vilmos, a klub soros elnöke, idén a koronavírus jelentkezése óta minden héten gyümölcsöt is adtak, mert az néha kevés volt.

Nemrégiben az egyik klubtársuk, B. Kiss Magdolna javasolta, hogy adjanak olyan ajándékot, amely munkát is jelent a gyerekeknek, de élvezhetik annak eredményét is. Az ötlet alapján született meg ez a magaságyás, amelyben a 70-80 centiméter magas deszkafalak közé tett komposzton mindenféle zöldséget termelnek.

A munkát a Rotary Club egyik alapító tagja, az agrárszakember Módos Ernő irányítja. Elmondta, ebbe a csávolyi speciális komposztba most is lehet ültetni salátaféléket, földiepret, hagymát, fokhagymát, s a magasabban lévő ágyásban könnyebb öntözni, nevelni a növényeket.

Mindez nemcsak étrendjüket teheti gazdagabbá, hanem hasznos kikapcsolódást és mintegy feladatot is jelenthet a szülők, család nélkül gyermekotthonban lakó gyerekeknek.

Borítóképünkön: Módos Ernő iránymutatásával készült a magaságyás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában