Négyezernél is több Covid-tesztet végezhetnek el

Szepesi László

Fotó: Makovics Kornél

Hétfőn reggel megkezdték a megye oktatási intézményeiben, óvodáiban dolgozó pedagógusok szűrését, mondta dr. Horváth Kálmán Tolna megyei kormánymegbízott a szekszárdi Baka István iskolában tartott sajtótájékoztatóján.

A következő napokban 4200 tesztet – Szekszárdon 1100-at – végeznek, végezhetnek el, ugyanis a részvétel önkéntes. Ez esetben óvodai, bölcsődei dolgozók, s azok a tanítók, tanárok vesznek, vehetnek részt a tesztelésen, akik tizennégy évesnél fiatalabbakat nevelnek, tanítanak, így a hatosztályos gimnáziumok tanárai is.

A tesztelést a kormányhivatal szervezte meg, a mintavételt orvostanhallgatók végzik. Az eredmény 15 perc alatt készül el. Annak, akinél pozitívnak bizonyul, jelentkeznie kell háziorvosánál, aki karanténba helyezi, s megkezdi szükséges kezelését. Abban az esetben pedig, ha emiatt az iskola nem tudja biztosítani hagyományos módon a tanítást, online oktatásra tér át.

A kormánybiztos azt is elmondta, az idősotthonokban, szociális intézményekben dolgozók tesztelése már a múlt hét végén megkezdődött.

Borítóképünkön: a szekszárdi Baka István iskolában kezdődött a pedagógusok szűrése

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában