környezetvédelem

2020.11.23. 19:10

Szemetet gyűjtöttek a Duna árterén Gerjennél

Kalmár Klaudia

Fotó: Beküldött kép

Szemetet gyűjtöttek a Duna árterében szombaton. A „Tisztítsuk meg Magyarországot” projektre pályázott sikeresen a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatósága, amely a bevont négy település közé választotta Gerjent is. A projekt célja az illegális hulladéklerakatok megszüntetése a védett természeti területeken, amelyhez szívesen csatlakozott Gerjen Község Önkormányzata.

A Duna ártere Natura 2000 terület, nagyon fontos azt a jövő generációinak megőrizni – mondta el a település vezetője, Romhányi Károly. A kihelyezett konténerbe összegyűjtött hulladékok között jellemzően palackok, konzervek, műanyag szatyrok, zsákok és még papucs is megtalálható volt. A hulladék mennyiségét tekintve jól látható, hogy még mindig nem alakult ki a helyes környezetvédelmi kultúra – jegyezte meg. A projekthez kapcsolódtak Gerjen mellett Szedres, Tengelic és Medina községek is. Mind a négy település a Duna Dráva Nemzeti Park Igazgatósága által felügyelt tájegységen található és mindegyik rendelkezik védelem alatt álló természeti területtel.

A végeredmény: megtelt a konténer Fotó: Beküldött kép

Borítókép: Családok, felnőttek és gyerekek is gyűjtötték a szemetet

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában