nemes ügy

2020.11.08. 19:34

Szemétszedést szerveztek szombatra a városvédők

Ihárosi Ibolya

Fotó: Mártonfai Dénes

Szemétszedést szervezetek szombatra a Létay Menyhért és a Kandó Kálmán utcába a Szekszárdi Városvédők. Vezetőjük, Szabó Balázs elmondta, büszkék rá, hogy meg tudták szólítani a városlakókat. Ugyanakkor tizennégy városvédő a szurdikokban szedte a szemetet, és vágta le a belógó ágakat, gyökereket. Azért léptek, mert régebben minden évben szervezett az önkormányzat az egész városra szóló akciót, az idén azonban ez elmaradt. Korábban már volt három hasonló akciójuk, a Béri Balogh Ádám utcában, a Kölcsey lakótelepen és a Kálvárián.

Gyurkovics János alpolgármester kérdésünkre elmondta, hogy a csúcsidőszakban 20-25-en dolgoztak a tisztább, élhetőbb városért. Voltak köztük könyékbeli lakosok, városvédő aktivisták, valamint rajta kívül Csillagné Szánthó Polixéna és Gréczy-Félegyházi Gyöngyvér önkormányzati képviselők. A Kandó Kálmán utcai játszóteret teljes egészében, a Létay Menyhért utcát pedig részben takarították ki. Összegyűjtötték a rengeteg falevelet is, az elszállításról is gondoskodnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában