Várják az igénylőket

2020.11.27. 10:20

Tamási önkormányzata biztosítja az ellátást a rászorulóknak

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Tamási önkormányzata újra tájékoztatta a lakosságot az ellátás biztosításáról a járványügyi készültség idején.

A hivatalos honlapjukon közölték: annak érdekében, hogy a koronavírus-járvány miatt minden hatvanöt év feletti tamási lakos és hatósági vagy önkéntes házi karanténban lévő személy, továbbá otthonában élő fogyatékos személy otthon tudjon maradni és biztosítsák az ellátását, az önkormányzat a Tamási és Környéke Szociális Központtal közösen gondoskodik róluk.

Arra kérték az érintetteket, hogy ha az alapvető szükségleteiknek az ellátását másként nem tudják megoldani, kérjenek segítséget a megadott telefonszámon étkeztetésben (meleg ebéd), bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, postai ügyintézésben. Kérték azt is, hogy csak indokolt esetben és a járvány miatt megoldhatatlan, szükséges teendők elintézése, ellátások igénybevétele, jelzése érdekében hívják a megadott telefonszámot, hogy valóban azoknak tudjanak segíteni, akiknek más lehetőségük nincs.

Az idén tavasszal, a járványidőszakban, a rendelkezésünkre bocsátott adatok szerint akkor ötszázhúsz szociálisan rászoruló napi egyszeri meleg étkeztetéséről gondoskodott a Tamási és Környéke Szociális Központ az önkormányzattal együttműködve. Házi segítségnyújtást kétszáznyolcvanhárom idősnek biztosítottak, Tamásiban nappali ellátást hét demensnek.

A járványveszély miatt a nappali intézményeikben bejárási tilalmat rendeltek el, az ellátottakról otthonaikban gondoskodtak. Az intézményben a járványveszély alatti teendőket, intézkedéseket részletesen szabályozott belső utasítás alapján végezték.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában