Mikulás ünnep

2020.12.07. 17:05

A faddi tűzoltó egyesület mikulása meglepte a gyerekeket

Sajátos módon lepték meg december hatodikán a faddi gyerekeket a község önkéntes tűzoltói.

TEOL

Fotó: Beküldött fotó

A faddi önkéntesek beszámolója:

A Mikulás-járatra vasárnap délután három órakor kezdtük meg a lázas készülődést. Ekkor fogtunk neki a gépjárműfecskendő feldíszítésének, hogy a szemlélődőknek minél szebb látványt nyújthassunk. A tavalyi megmozdulásunk után, idén már tervezett útvonalon haladtunk, hogy minél többen láthassák a járművet. 17 órakor, sötétedéskor már teljes fényárban pompázva vette kezdetét a menet a Művelődési Ház elől.

A szertárba történő visszaérkezést este hét óra magasságára terveztük, azonban a hatalmas gyereksereg feladta a leckét a Mikulás vezette fecskendőnek. Magunk sem számítottuk ekkora tömegre, akik lelkesen várták, hogy lencsevégre kaphassák a nem mindennapi látványt nyújtó tűzoltóautónkat és a fedélzetén szolgálatot teljesítő legénységünket, olvasható a TMKI-oldalán.

A járványügyi előírásokra a Mikulásnak is ügyelnie kellett, így a feszített tempónak köszönhetően sikeresen csukhattuk rá szertárunk kapuját az ismét vonulásra kész fecskendőkre, amely megannyi gyereket és szülőt örvendeztetett meg Miklós napján. Bízunk abban, hogy jövőre ismét útjára indíthatjuk majd a fényözönben fürdő gépjárművünket, és hogy minden apróság álmát valóra válthatjuk. Meglepetésnek mi is részese lehettünk, ugyanis egy kisebb csoport egyik ifjonca egy csomaggal lepte meg a gépjárműfecskendőnk Mikulását.

Az ajándékot kibontva egy apró tűzoltóautóval gazdagodott az egységünk fehér, hosszú szakállú, legidősebb tagja. A kis méretű modell idővel a vitrinünkbe kerül, méltóképpen emlékeztetve bennünket, hogy a gyermeki csillogó szempárok minden kincset megérnek számunkra.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában