Tamási Kalendárium

2020.12.07. 15:30

A tizenhetedik kalendárium jelenik meg

Brunner Mónika

Forrás: Shutterstock

Várhatóan december második hetében jelenik meg a 17. Tamási Kalendárium, amelyet Örményi János magánkiadó és Sógorka Péter könyvszerkesztő jegyez. Hőgyész újbóli, valamint Varsád első alkalommal történő szerepeltetésével immár huszonhárom településről szóló történet olvasható a kötetben, amely a szerzőtársaknak és a támogatóknak köszönhetően az eddigi legvastagabb, kétszázhuszonnyolc oldalas.

– A huszonhárom településből kettő a dombóvári-, huszonegy a Tamási járás tagja. Az eltelt tizenhét esztendő során mindvégig szisztematikusan dolgoztunk. Most zárjuk a Tamási és környékéről szóló cikkeket, s már csak a Simontornya, Gyönk és Hőgyész környékéről szóló írásokkal vagyunk elmaradva – mondta lapunknak Örményi János magánkiadó.

A kalendárium indulásáról is szívesen megemlékezett: annak idején a tamási újság szerkesztőjeként, Sógorka Péter kollégájával gyakran szembesültek azzal a problémával, hogy a városi újság terjedelme nem elég egy-egy téma kifejtésére. Majd amikor látták, hogy Iregszemcsén megjelent egy kalendárium, arra gondoltak, ehhez hasonlót ők is tudnak szerkeszteni. – A tamási kalendáriumot helyiek írják, köztük helytörténészek, a megyei múzeum munkatársai, települések neves szakemberei.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában