adománygyűjtő akció

2020.12.17. 13:40

Átadták a szeretet dobozait a Babitsban

Szepesi László

20201217_Szekszárd_Átadták az összegyűjtött ajándékokat. Mácsik Henrietta Babits Mihály kultúráli Központ ügyvezető igazgatója, Gyurkovics János Szekszárd alpolgármestere, Toláczi Zsuzsanna Humánszolgáltató Központ intézmény vezetője _Fotó:Mártonfai Dénes_MD_TN

Fotó: Mártonfai Dénes

Áll a karácsonyfa Szekszárdon a Babits Kulturális Központ aulájában, alatta több mint háromszáz gyönyörűen becsomagolt dobozban ajándékok. A kulturális központ idén negyedik alkalommal szervezte meg ezt az akciót, hogy így segítsen azoknak, akiknek idén enélkül szerényebb, szomorúbb lenne a karácsonya.

A gyűjtést még novemberben hirdették meg a Facebookon, s több más fórumon. A felhívás pedig hamar értő fülekre, vagy inkább érző szívekre talált. Az első napokban ugyan csak egy-egy ajándékcsomag érkezett a Babits Kulturális Központ Szent István szobor melletti gyűjtő pontjához, de ahogy múltak a napok, a hetek, közeledett a karácsony, egyre többen jöttek. Fiatalok, egyenként, csoportosan, apuka-anyuka gyerekével, vagy éppen idősebb emberek, hozták ajándékaikat. Volt jó néhány csomag, amely nem is a gyüjtőponthoz érkezett, ezek a Babits központ dolgozóinak saját ajándékai, amelyeket ők benn a házban rögtön a karácsonyfa alá raktak.

A dobozokban ajándék, játék, édesség, minden, amellyel a segítő szándékú emberek karácsonykor örömet szerezhetnek. A felirat csak annyi, hogy az ajándékozó hány éves gyereknek szánja.

Idén a járvány miatt ezeket a karácsonyi csomagokat nem a megszokott módon, a kulturális központban adják át, hanem a Szekszárdi Önkormányzat Humán Szolgáltató Központjának munkatársai viszik el a megajándékozottaknak. A több száz szépen csomagolt karácsonyi ajándékot tegnap délelőtt rövid kis ünnepségen Mácsik Henrietta a Babits Kulturális Központ megbízott igazgatója és Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere jelképesen átadta Tolácziné Varga Zsuzsannának, a Szekszárdi Humán Szolgáltató Központ vezetőjének.

Borítóképen: Mácsik Henrietta a Babits Mihály kultúráli Központ megbízott igazgatója, Gyurkovics János Szekszárd alpolgármestere, Tolácziné Varga Zsuzsanna, a Szekszárdi Humán Szolgáltató Központ vezetője

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában