felújítás

2020.12.29. 17:30

Bölcsődét újítanak fel a Kápolna utcában

Kalmár Klaudia

20200903 Paks Négyszáz embert teszteltek Pakson koronavírusra, az Életfa Otthon egyik munkatársának lett pozitív a tesztje. Szabó Péter Paks polgármester sajtótájékoztatója. Fotó: Molnár Gyula MGY Tolnai Népújság

Forrás: MW-archívum

Fotó: Molnár Gyula

Aláírta a Kápolna utcai bölcsődeépület teljes körű felújításáról szóló szerződést Szabó Péter, Paks polgármestere és Simcsik Norbert, a kivitelező PSN Kft. ügyvezetője – adta hírül sajtóközleményében Paks Polgármesteri Hivatala. Az épület teljes körű rekonstrukcióját és parkoló kialakítását kezdi meg a szerződött cég, várhatóan 2021. január 4-én.

– A demográfiai változások miatt 2007 decemberében döntött úgy a város akkori képviselő-testülete, hogy bezárják a Kápolna utcai bölcsődét. A születésszám növekedése és az atomerőmű-építés miatt várható lakosságszám-emelkedés miatt azonban szükségessé vált a bölcsődei kapacitás bővítése, ezért úgy határozott a város, hogy teljes körűen felújítják az épületet és visszaállítják az eredeti funkcióját. – összegezte Szabó Péter.

A rekonstrukcióra az elnyert pályázati forrásból közel nyolcszáz millió forintot fordítanak. A munkálatok során kívül és belül egyaránt megújul az épület és az udvar. Az épület felújítása során mindhárom pavilonban két-két csoportszobát alakítanak ki, a korábbi elkülönítő szobákból játéktárolók lesznek, valamint a csoportszobákhoz tartozó vizesblokkokban két-két gyermek wc, illetve gyermekmosdó, és egy-egy pelenkázó kap helyet, mindehhez a vizesblokkok alapterületét megnövelik.

– A terasz esetében különösen figyeltünk a tervezéskor az alapterületre, a burkolat minőségére és az árnyékolásra. Az udvaron megújul a zöldfelület, a pavilonokhoz egy-egy új homokozó készül árnyékolótetővel, lesznek mobil vizes terepasztalok és mobil párakapuk is. Tizennégy új parkolót is épít a kivitelező. A beruházás révén nyolcvannal bővül a bölcsődei férőhelyek száma, illetve tizenöt új munkahely jön létre – tájékoztatott a polgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában