alkotói pályázat

2020.12.17. 11:30

Győzött egy tolnai általános iskola és egy szekszárdi óvoda

Kiemelkedő helyen jegyzik megyénket az Országos Tűzmegelőzési Bizottság idei országos alkotói pályázatán. Egy tolnai iskola és egy szekszárdi óvoda volt a legaktívabb.

Foray Nándor

Fotó: TMKI

Két megyei intézmény, a tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola és a szekszárdi Wunderland Kindergarten német nemzetiségi óvoda nyerte el idén az ország legaktívabb oktatási intézménye címet az Országos Tűzmegelőzési Bizottság (OTB) alkotói pályázatán. Az OTB rendhagyó eredményhirdetést tartott, a díjazottak a világhálón keresztül kapcsolódtak be a rendezvénybe, amelyen immár hetedik alkalommal mutatták be a legjelesebb pályaműveket. Mint kiderült, az eddig eltelt hét évben összesen csaknem harmincezer alkotás érkezett be, melyekből a jövőben kiadvány, vándorkiállítás is születhet.

Dr. Bérczi László tűzoltó dandártábornok, országos tűzoltósági főfelügyelő köszöntőjében megemlítette: fontos cél, hogy a tudatos tűzmegelőzés a gyerekek közvetítésével is megvalósuljon, hiszen általuk, az ő sikereiken keresztül is eljuthat a tűzvédelem fontossága a szülőkhöz, a tágabb családi körhöz. Dr. Borsos Mihály fotóművész értékelésében azt hangsúlyozta, hogy a gyerekek alkotásainak legfőbb ereje az érzelmek ábrázolásában rejlett. Dr. Berki Imre, a Katasztrófavédelem Központi Múzeumának igazgatója örömét fejezte ki, hogy a gyerekek elmélyült kutatómunkát is folytattak egy-egy alkotás elkészítésekor, időt és energiát nem kímélve dolgozták föl a tűzoltók múltját és jelenét.

Az ország legaktívabb oktatási intézménye címet szerző tolnai Wosinsky Mór Általános Iskola és a szekszárdi Wunderland Kindergarten óvoda ifjú alkotói egynapos színes tűzoltó bemutatót és cirkuszi belépőt nyertek. A népes gyerektábor kitörő örömmel fogadta az idei nem mindennapi jutalmat.

Az egyéb kézműves alkotás kategória második (tizenegy–tizennégy éves) korcsoportjában országos második helyezést ért el a Tamási Würtz Ádám Általános Iskolából Németh István a „Lángol az erdő” című munkájával.

A legjobb Tolna megyei rajzokat már korábban, október 19-én kiválasztották. A Tolna Megyei Tűzmegelőzési Bizottságnak Váradyné Péterfi Zsuzsanna, a Paksi Városi Múzeum igazgatója, valamint Mezősi Andrea és Boros Eszter rajzpedagógus volt a segítségére, 293 pályaművet zsűriztek.

Köszönetet érdemelnek a pedagógusok, akik a pályamunkák elkészítésének és leadásának szervezésében segítették a lelkes gyerekeket, írta a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság weboldala.

Borítóképen: Häfner Adél, a szekszárdi Wunderland óvoda vezetője a győztesnek járó kupával

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában