hulladékkommandó

2020.12.11. 13:28

Illegális szemetelők nyomaira bukkantak

Brunner Mónika

Forrás: Beküldött fotó

Az elmúlt hónapok illegális hulladékvadászatának történéseibe adott betekintést a Szekszárdi hulladékkommandó. Az eddigi nyolcvanöt illegális hulladéklerakó felderítése során több esetben találtak olyan közvetett, vagy közvetlen bizonyítékot amelyek alapján „valódi nyomozati tevékenység volt indítható”. Például másfél köbméter, egy szekszárdi lakos személyét és lakcímét azonosítható módon tartalmazó iratot, és papírdobozokban műanyag hulladékot a Tótvölgyi Szurdokban találtak, az ügy folyamatban van. A Bartina utcában lerakott ruhák között névre szóló csekkekre bukkantak, amelyet bejelentettek, és átadtak a rendőrségnek. Akárcsak annak a méhész vállalkozónak a számláit, amelyet ligetes erdőrészen fellelt hulladék között leltek – erről egyébként az őcsényi jegyzőt is értesítették.

Fotó: Beküldött kép

Egy december ötödikei esetet is közzétettek: aznap délelőtt vadászok hívták a hulladékkomandót, hogy a Tolnatej mögötti mezőgazdasági területen teherautónyi illegális hulladékot raktak le. Körülbelül négy-öt köbméternyit, köztük autóülést, műanyag- gyerekjátékokat és ládákat, vegyes hulladékot. Rátaláltak egy névre szóló orvosi kezelési naplóra, szemészeti beutalókra. Életkora miatt valószínűsítik, hogy nem az illető a valódi szemetelő-elkövető, inkább a hozzátartozók tevékenysége során, a lomtalanítása alkalmából kerülhetett a szemét a természetbe, ám az bűncselekmény, két- három év börtönnel sújtható. Az elkövetők azonosítása folyamatban van. Megjegyezték: a hulladékkomandónak nem célja, hogy feljelentéseket tegyen, inkább felhívják a szemetelők figyelmét az együttműködésre, és arra, szedjék össze a szemetüket, adják át a szolgáltatónak és ezt többet ne kövessék el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában