Szociális ellátások

2020.12.21. 10:20

Medina is tagja lett a kistérségi társulásnak

Kalmár Klaudia

20200325 Nyíregyháza fotó: Dodó Ferenc DF Kelet-Magyarország Decsey Sándorné, a Nyíregyházi Szociális Gondozási Központ házi segítségnyújtással foglalkozó részlegének gondozója segít Rácz Andrásnak otthonában a napi rutin vizsgálatokat elvégezni.

Forrás: MW

Fotó: Dodó Ferenc

Tagja lett a Paksi Többcélú Kistérségi Társulásnak Medina is. A módosításról egyéni hatáskörben hozott döntést a napokban Szabó Péter, Paks polgármestere – olvasható a TelePaks oldalán. Ennek értelmében a jelzőrendszeres és a házi segítségnyújtást a Paks Kistérségi Szociális Központ biztosítja a településen.

– Medinánál is újabb feladatokat fogunk ellátni, ez a házi segítségnyújtás és a jelzős házi segítségnyújtás szakterületeket érinti. Medina a Szekszárdi járásban helyezkedik el, eddig szekszárdi intézmények látták el a szociális feladatokat. Az alapellátás átvétele folyamatban van, a meglévő kollégákkal oldjuk meg – emelte ki Borbás László, a szociális központ igazgatója.

Medina lesz a tizennegyedik település, ahol a jelzőrendszeres segítségnyújtást biztosítják. Ez a központ legközvetlenebb szolgáltatása, amely huszonnégy órás biztonságot nyújt az ellátottaknak, hiszen jelzés esetén azonnal felkeresik a lakásán a segítségkérőt.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában