hétértékelő

2020.12.14. 20:00

Megkezdték a karácsonyi csomagok kiszállítását

Szekszárdon is emelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma, de az országos adatokhoz viszonyítva a megyeszékhely jól áll, ami köszönhető annak, hogy a szekszárdiak betartják az előírásokat.

Szepesi László

Fotó: Mártonfai Dénes

Ács Rezső polgármester tegnapi délelőtti hétértékelő sajtótájékoztatóján ismertette az intézményektől lekért járványügyi adatokat. A városi bölcsődében egy gyermek lett pozitív, emiatt tizenöt gyermeket és öt dolgozót érintett az elkülönítés, az egyik óvodában egy fertőzött óvodás miatt hét dolgozó és huszonegy gyerek került karanténba. Az iskolások közül a Garay Gimnáziumban az egyik tanuló vírusos lett, így egy hatodik osztály és az osztályfőnök otthon marad.

Ennél súlyosabb a helyzet a szociális központ Mérey utcai otthonában, ahol hatvanötből harminc ember tesztje pozitív lett, hatan kórházba kerültek, a Kadarka utcai otthonban harminchatból tizenhat lett pozitív, ketten vannak kórházban.

A polgármester elmondta, múlt héten tizenegy döntést hozott közgyűlési hatáskörben, elsősorban a karitatív intézmények, egyházak és a polgárőrök támogatásáról. A közgyűlés bizottságaihoz három kérelem érkezett, ebben kikérte a bizottságok véleményét, s mert azok nemlegesek voltak, ő is így döntött.

Megkezdődött a város karácsonyi csomagjainak kiszállítása az eddigi 4825 regisztráltnak. Voltak, akik igényeltek csomagot, majd azt mondták, nincs rá szükségük, átadják rászorultaknak. A város támogatja a nélkülözőket, de helyteleníti, ha valakik nem a magukén, hanem a város, tehát mindannyiunk pénzén akarnak jótékonykodni.

A csomagok elosztásában segít Zaják Rita képviselő, akit a közgyűlés Szociális, Egészségügyi, Környezeti és Fenntarthatósági Bizottságának elnökeként arra is felkért a polgármester, hogy a két létesítendő orvosi rendelő előkészítésében is vegyen részt. Elsősorban az Allende utcai rendelő ügye sürgető, mert a pályázatok beadási határideje december 23.

Ősszel gondot okozott, hogy a közgyűlés két képviselője – bár ez kötelező – átmenetileg nem szerepelt a köztartozásmentes adózói adatbázisban. A NAV-tól a minap küldtek értesítést, hogy az egyik képviselő ismételten nem tett eleget ezen kötelezettségének.

Ami egyébként az adózást illeti, Ács Rezső megemlítette, hogy adócsökkentést tervez, de ebben, nemcsak mint városvezető, hanem mint közgazdász is, ki kell számítsa, fel kell mérje a lehetőségeket.

A sajtótájékoztatón Gyurkovics János alpolgármester elmondta, sokan panaszkodnak az újvárosi kisposta bezárása miatt. Információi szerint olyan sok postás beteg, illetve karanténba kényszerült, így nincs remény, hogy ebben az évben azt a hivatalt kinyitják. Azt lehetővé teszik, hogy az 1-es számú postán reggel 8 és 9 óra között a 65 év felettiek soron kívüliséget élvezzenek, s nem kell sorba állniuk a segítőszolgálat szakembereinek sem, akik az idős emberek csekkjeit adják fel.

Borítóképünkön: Ács Rezső és Gyurkovics János tájékoztatott. Az asztalon a karácsonyi csomag tartalma

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában