Megnőtt a fertőzött lakosok száma Hőgyészen

Brunner Mónika

20200908 Hőgyész Máté Szabolcs Hőgyész polgármestere Fotó: Kiss Albert KA Tolnai Népújság

Fotó: Kiss Albert

Egyre több a koronavírusos megbetegedés a településen, számolt be lapunknak Máté Szabolcs, Hőgyész polgármestere. Elmondta, az önkormányzatnak ugyan nincsen tudomása mindenkiről, de azt tapasztalták: a tavaszi időszakhoz képest jelentősen megnőtt a vírusfertőzöttek száma.

– Az orvosi ügyelet november elsejétől Tamásiban található. Ez még újdonság a lakosság életében, de a statisztikák alapján naponta átlagosan 0,4 fő vette igénybe az orvosi ügyelet szolgáltatásait, azaz öt naponta kettő. Elmondhatom, hogy a lakosok a járványveszélyben betartják a szabályokat. A helyi boltokban már nem kell rászólni senkire, hogy viseljen maszkot. Mostanra a maszkviselés is természetessé vált – mondta a polgármester.

Máté Szabolcs polgármester értékelte az évet Fotó: Kiss Albert

Arról is tájékoztatott, hogy a hőgyészi önkormányzat már az évet zárja, a siker felemás. A költségvetéssel ugyan egyre jobban tudnak gazdálkodni, ám a járvány miatt számtalan programot nem lehetett megvalósítani. Igaz, most az egészség a legfontosabb. A jövő évben kiemelt feladataik közé tartozik az önkormányzati hivatal felújítása, a csapadékvíz-problémák megoldása. A több mint egymilliárd forintos kézilabdacsarnok kiviteli tervei elkészültek, így hamarosan kiírhatják a közbeszerzésre a pályázatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában