fejlesztés

2020.12.09. 18:10

Megújult a Liget és a Búzavirág utca Pakson

Kalmár Klaudia

20201209_Búzavirág u. műszakiátadás_Kép: illusztráció_Paks_Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

Megkezdték Pakson a Liget utca műszaki átadás-átvételi eljárását, illetve a Búzavirág utca műszaki átadását. A Liget utcában a teljes körű felújításáról szóló szerződést júliusban írta alá Szabó Péter polgármester és Szűcs Zoltán, a rekonstrukcióval megbízott ügyvezető, majd augusztusban el is kezdték a munkálatokat.

A Liget utcában általános iskola, a közelében tagóvoda működik, igen forgalmas, de rossz állapotban lévő utca volt. Az önkormányzat korábban lehetőséget kapott a Paksi Ipari Park Kft.-től támogatási kérelem benyújtására, és százötvenmillió forint forrást kaptak a Liget utcai projektre. A felújítás keretében néggyel növelték a parkolóhelyek számát, ezzel is komfortosabbá teszik a közlekedést. A rekonstrukció célja az volt, hogy növeljék az utcában a közlekedésbiztonságot, és kényelmesebben közlekedhessenek mind járművel, mind gyalogosan. A rossz állapotú betonburkolatot elbontották, új pályaszerkezet és aszfaltburkolat készült, megújultak a kapubejárók, és akadálymentesített, térköves járdát építettek. Kicserélték az út alatt futó ivóvíz-gerincvezetéket is.

Liget utca Fotó: Molnár Gyula

A Búzavirág utcában is folyik a műszaki átadás, mely során Paks egyik leghosszabb utcáját teljes hosszában, közel kilencszáz méteren újították fel. Az aszfaltos út mellett térköves burkolatot kapott a járda, megoldották a csapadékvíz elvezetési problémákat, kényelmesebb lett a közlekedés és a parkolás is.

Borítóképen a Búzavirág utca

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában