Tengelic

2020.12.23. 10:20

Negyvenöt millió forintból újultak meg járdák

Brunner Mónika

20201209 Tenk fotó: Huszár Márk - HM - Heves Megyei Hírlap Járdafelújítás Tenken.

Forrás: MW

Fotó: Huszár Márk

Gáncs István polgármester a tavalyi és idei évi gazdálkodásról tájékoztatta a lakosságot az önkormányzat lapjában. Eszerint a megvalósult beruházások közé tartozik több mint negyvenötmillió forint értékben járdafelújítás a Petőfi, a Rákóczi, a Kossuth, a Csiki és a Kolozsvári utcában. Emellett többek között általános iskolai napelemes rendszer kialakítása, orvosi eszközök beszerzése, óvodafejlesztés, valamint bölcsődei férőhelyek kialakítása és bővítése.

A település vezetője a közelmúltban módosította az önkormányzat idei évi költségvetésről szóló rendeletét. A módosítás elsősorban a központi támogatások átvezetését tartalmazza. Ugyancsak a település lapja számol be arról, hogy november 23-tól – néhány esetet kivéve – Tengelic teljes közigazgatási területén tilos a közterületen szeszes italt fogyasztani. A rendelkezést megsértők szabálysértést követnek el.

Az önkormányzati szántók esetében a bérleti díjak emelkednek. A külterületi szántók haszonbére a jövő évtől évi kilencvenezer forint/hektár, a belterületi mezőgazdasági hasznosítású ingatlanok bérleti díja továbbra is 5,5 forint per négyzetméter marad. További öt évre meghosszabbították a Homológiai Kft.-vel megkötött haszonbérleti szerződést, az adott szántó fizetendő bérleti díja évi kilencvenezer forint/hektár lesz.

A temetői szolgáltatási díjak, a temetési helyek díjai, a hűtőtároló díja 2021-ben nem változik. Az önkormányzat ismét Béres Gábor településmérnökkel szerződött a főépítészi feladatok ellátására, a 2021. évben négyszázezer forint megbízási díj ellenében.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában