Karácsonyfa áll a jászol mellett

2020.12.14. 07:00

Összefogtak Zombán egy szép betlehemért

Zomba lakói első karácsonyukat ünneplik betlehemi jászollal, amelynek létrejöttéhez mintegy hétszázezer forintot adakozott a lakosság.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Molnár Gyula vállalkozó, az ötletgazda mesélt lapunknak a kezdetekről, a megvalósulásról:

– A fiam, Molnár Péter atya a Baranya megyei Olasz településen plébános, és sokat tevékenykedik a zombai templom körül is, ahol legutóbb a kereszt felújítása, püspöki áldása történt. Még a kereszt restaurálása előtt megfogadtam, ha sikerül, akkor elkezdem a falu betlehemének elkészítését, felállítását.

– Így is történt, és azzal szembesültem, hogy hatalmas támogatást kapok a betlehemi jászol elkészítéséhez a faluban élő hívő emberektől. Antal Ambrusné helybéli, akit csak „boltos Marika néni”-ként ismernek, körülbelül hétszázezer forintot gyűjtött össze a jóindulatú, jóakaratú lakosoktól, amely végül a szobrok költségét fedezte. A betlehem elkészítését négyen-öten vállaltuk magunkra, egy hónapon át dolgoztunk, hogy időre elkészüljünk – mondta Molnár Gyula.

A betlehem a település központjától nem messze, a helyi étterem mellett található, és advent első vasárnapján már sokan a csodájára jártak. Az épületét belülről fakéreggel borították. A szobrok, Mária, József és a királyok körülbelül egy méter húsz centisek, de vannak birkák, csacsi és teve is. Mellette egy karácsonyfa is áll, és hangszóróból ünnepi zene szól.

– Az óvodás csoportok is látogatják már a betlehemet. A falubeliek is, hiányolták már, örülnek, hogy van, és nagyon tetszik mindenkinek. Az ország több pontjáról is kaptunk visszajelzéseket, egy belügyminisztériumi dolgozó külön rá is kérdezett, hogy pontosan hol található a betlehem, mert az idén ezt is meg szeretnék nézni – tette hozzá Molnár Gyula.

Borítóképünk: Molnár Gyula hatalmas támogatást kapott a betlehemi jászol elkészítéséhez

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában