nemzeti összetartozás

2020.12.22. 19:10

Potápi: 2021-ben is megszervezik a Határtalanul vetélkedőt

TEOL

2020.02.26. Paks A Határtalanul programról tartott tájékoztató. Fotó: Molnár Gyula Tolnai Népújság Képen: Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár

Forrás: MW-archívum

Fotó: Molnár Gyula

A Miniszterelnökség Nemzetpolitikai Államtitkársága 2021-ben is megszervezi a külhoni és anyaországi középiskolásoknak szóló, a nemzeti összetartozást erősítő Határtalanul online középiskolai vetélkedőt, amellyel az elmúlt év során százezer fiatalt értek el. A nagy népszerűségnek örvendő vetélkedőre már lehet jelentkezni: a selejtező 2020. december 15 – 2021. január 31. között zajlik.

A verseny keretében külhoni és anyaországi középiskolai osztályok mérhetik össze tudásukat történelmi, irodalmi, földrajzi, nemzetpolitikai kérdésekből, a nyertes osztály egymillió forint értékű jutalomban részesül.

A vetélkedő újbóli megszervezésével az a cél, hogy a járványhelyzet miatt mindenhol elmaradó osztálykirándulások helyett a virtuális térben teremtsenek lehetőséget a külhoni és anyaországi fiatalok számára, hogy találkozzanak, kapcsolatokat építsenek egymással, barátságok alakuljanak ki közöttük, és emellett tudásukat is bővítsék.

2021-ben, a nemzeti újrakezdés évében kiemelt cél, hogy még nagyobb hangsúlyt fektessenek a gyerekekre és fiatalokra, a Határtalanul program és a program keretében megvalósuló középiskolai vetélkedő ennek kiváló eszköze. A nemzetpolitika területén végzett legutóbbi felmérések azt mutatják, hogy – jelentős részt a Határtalanul programnak köszönhetően – a magyarországi fiatalok hetvennyolc százaléka járt már határon túli magyarlakta területen, hatvankét százalékuknak pedig van határon túli barátja – derül ki az államtitkárság közleményéből.

A programmal és a vetélkedővel kapcsolatos minden tudnivaló elérhető a www.hatartalanul.net oldalon.

Borítóképen: Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős államtitkára (archív felvétel)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában