2020.12.29. 20:00
Szarvasgulyást főzött a Szent György Lovagrend
Fegyelmezetten várták ki az étterem előtt a sorukat a rászorulók, nagyon örültek az ebédnek.
Fotó: Makovics Kornél
Háromszáz-háromszázötven adag, műanyag szatyrokban elhelyezett ebéddel várták a rászorulókat kedden a Toscana étterem bejárata előtt a Szent György Lovagrend Tolna megyei Priorátusanak lovagjai. Szarvasgulyás dúsan, nápolyival és krémes süteménnyel – ez a menü csalogatta az embereket.
Az adományozó lovagrend Szekszárdon összesen nyolc lovaggal rendelkezik – szinte már baráti társaság –, akik egész évben jótékonykodnak.
– Mindig muszáj valamit tennünk – mondta lapunknak ifj. Szabó Ferenc, a Szent György Lovagrend tagja a helyszínen, hozzátéve, látszik, hogy az akciójukra van igény. Az év végi ételosztási jótékonysági akciónk egy apróság, csak csepp a tengerben. A karácsonyi időszak előtt az emberek szívesen adományoztak a rászorulóknak, és miután ez az időszak „lecsengett”, célunk volt, hogy betöltsük a keletkezett űrt.
Az emberek hosszú sorban, csendesen várakoztak, hogy sorra kerüljenek. A lovagrend tagjai a Toscana étterem segítségével tudták elkészíteni az ételt, a járványügyi szabályok figyelembe vételével. Az elkészített ételt zárt műanyag edényekben adták át az érkezőknek. Ács Rezső polgármesterrel egyeztetve az étterem előtt egy kordonnal irányított útvonalat alakítottak ki, hogy elkerüljék az érkezők csoportba rendeződését, és így be tudják tartani a másfél méteres távolságot. Természetesen a maszk használatát megkövetelték.
Az év végi kiadós ételek főzése a rászorulóknak már hagyománnyá vált a lovagrend életében, az idén azonban a szokásos módon ezt nem tudták megvalósítani.