támogatják rászoruló tagjaikat

2020.12.12. 11:30

Szeretnék már visszakapni a régi életüket

Eddig elkerülte a koronavírus a Tamási Látássérültek Esély­egyenlőségéért Egyesület tagjait, legalábbis egyelőre nem tudnak fertőzöttről a közösségükben, tájékoztatta lapunkat Kudari Lászlóné, az egyesület elnöke.

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött fotó

A Tamási Művelődési Központban található irodánkat bezártuk, minden szünetel, beleértve az ügyfélszolgálatunkat is. Telefonon és interneten tartjuk egymással a kapcsolatot. Sok köztünk a hatvanöt év feletti, és sokunk fél is a koronavírustól. Még a jövő évre sem merünk tervezni, azt várjuk, hogy minden újra a régi legyen – mondta Kudari Lászlóné.

Az egyesület idei évi adománygyűjtése elmaradt, a támogató üzletlánc ajándékához – negyven-ötven nehéz sorsú, rászoruló gyermeknek küldött csomaghoz –, anyagi támogatással járulnak hozzá. Folytatták a nehéz körülmények között élő, rászoruló tagok támogatását a „Töltsünk meg együtt minden hónapban egy éléskamrát” projekt keretében. Ennek a mostani időszakban különösen jelentősége volt.

– Várjuk, hogy vége legyen a járványidőszaknak, és újabbnál újabb programokat, közös időtöltést szervezhessünk a tagjainkkal, és hogy végre újra, mindenféle félelem nélkül találkozhassunk egymással. Szeretnénk már folytatni a megszokott életünket, például újból szeretnénk önkéntes napot, nőnapot, esélyegyenlőség napját, Fehér Bot napját tartani és szívesen kirándulnánk ismét együtt. Szerettünk volna egy kis tagdíjemelést végrehajtani, de a vírushelyzet miatt ezt elvetettük. Az éves tagdíj így továbbra is kétezer forint maradt – zárta az egyesület elnöke.

Választottak

Az idén április helyett augusztusban tudta megtartani az egyesület a szokásos éves rendes közgyűlését. Sok feladatuk volt: egyrészt alapszabályt módosítottak, majd a közgyűlésen újraválasztották a lejárt mandátumú tisztségviselőket, valamint elfogadták éves pénzügyi tervüket. A vírus miatti, módosított éves programjukat is jóváhagyták, azokból végül az idén csak néhány rendezvény valósulhatott meg.

Borítóképünk: az augusztusi közgyűlésen újraválasztották a képviselőiket a tagok

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában