Ötven fő alatt maradt az új fertőzöttek száma Tolnában

TEOL

Védőfelszerelést viselő orvos a koronavírussal fertőzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályon a Szent László Kórházban 2020. december 8-án.

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Április eleje óta lehet megyei bontásban nyomon követni az igazolt fertőzöttek számát a koronavirus.gov.hu kormányzati portálon. Szerdán reggel is frissültek a hivatalos adatok, Tolnában pedig negyvennyolc új esetet derítettek fel az elmúlt huszonnégy órában, így a tegnapi 7211-ről 7259-re módosult a járvány kezdete óta regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma.

Hazánkban 1358 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 345 710 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 95 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 948 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 215 453 fő, az aktív fertőzöttek száma 119 309 főre csökkent. 4870 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 339-en vannak lélegeztetőgépen.

Jelenleg 7259 covidos személyről beszélhetünk március eleje óta Tolnában, ez azt jelenti, hogy százezer főből 3368 ember pozitív teszttel rendelkezik megyénkben, így elmondhatjuk, hogy minden harmincadik Tolna megyei lakos kapta el a kórt.

Kedd estig összesen már 86 929 fő kapott oltást, többségében egészségügyi dolgozók, valamint idősotthonban lakók és dolgozók. Kedden újabb vakcinaszállítmányok érkeztek, amelyek összesen közel 51 ezer ember oltását teszik lehetővé, így folytatódik az egészségügyi dolgozók, valamint az idősotthonok lakóinak és dolgozóinak oltása.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában