hitélet

2021.02.12. 19:10

A bogyiszlói reformátusok új lelkésszel gazdagodnak

Wessely Gábor

Forrás: Beküldött fotó

Fotó: Nemes Andras

Új református lelkipásztor kerül a bogyiszlói gyülekezethez. Igaz Melinda Sára a Bács-Kiskun megyei Izsákról érkezik. Bemutatkozó szolgálatot január 17-én végzett a bogyiszlói templomban. Az volt a faluban az online istentiszteletek utáni első valós találkozásuk a felekezethez tartozó híveknek.

A korábbi lelkész, Dancs Róbert családjával Borsod megyébe költözött múlt év őszén. Az átmeneti időszakban a szekszárdi lelkipásztor, Kaszó Gyula, és ugyancsak lelkész felesége látta el Bogyiszlón azokat a feladatokat, amelyeket a járvány dacára is végezni lehetett vagy kellett. (Hitoktatás, presbiteri gyűlések tartása, temetések, adminisztráció.) Az online istentiszteleteket Szekszárdról közvetítették, január végén és február elején pedig helyi gyülekezeti alkalmakat tartottak, mert a templom mérete lehetővé teszi Bogyiszlón a szükséges távolságtartást.

Az új lelkésznő Debrecenben végezte a teológiát. Február 14-én búcsúzik el, húszévi szolgálat után az izsáki gyülekezettől, és február 21-én lép először a bogyiszlói szószékre. Sokoldalú, nyitott egyéniség. Szeret olvasni, fotózni és énekelni: egyházi kórusban és népdalkörben is. És nem utolsó sorban, két gyermek édesanyja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában