adomány

2021.02.27. 16:00

Adománygyűjtéssel segítenének a kislánynak

Kalmár Klaudia

Forrás: Beküldött fotó

Etessy Anett, paksi kislány a Charcot–Marie–Tooth betegségben szenved, mely olyan rendellenességek csoportja, amelyekben a motoros, illetve a perifériás idegek érintettek. A betegség kimenetele izomgyengeség, izomsorvadás, valamint az érzékelés elvesztése. Szinte minden esetben a leghosszabb idegrostok károsodnak először. Az érintett személyek idővel elveszíthetik a lábfej, a kéz, a láb és a kar megfelelő mozgatóképességét. A betegségre egyelőre nincs gyógymód, ezért kiemelkedően fontos a tünetek csökkentése vagy terjedésük megállítása.

A Hungarian Truck Driver ezernyolcszáz tagú kamionos csoport már tavaly novemberben összefogva segített a paksi kislánynak, akinek oxigénterápiára volt szüksége. Akkor négymillió forintot sikerült összegyűjteni, hogy az idei évi Borsóház és Oxigénterápiát befizethessék. Ehhez kezdetben közel másfél millió forintot gyűjtöttek össze a licithét keretén belül.

Idén márciusban az orvosok által is erősen javasolt robotterápiára hiányzott több mint egymillió forint, melyet egy újabb licithéttel kezdtek el összegyűjteni. Nagy büszkeségükre sikerrel jártak, és február 13-tól kezdve február 21-ig a licit olyan jól sikerült, hogy Anettnek összejött ez az összeg. A kamionosok közül volt, aki élményt ajánlott. Volt, aki heteken át készült a kezdeményezésre, és a hétvégi pihenőjében otthon barkácsolt, mely tárgyakat licitre bocsátotta. Volt olyan hölgy, aki szintén hetekig készült kézműves termékekkel. Ezen kívül volt még, aki tortát, hidegtálat, felszerelést ajánlott.

Természetesen voltak, akik nem licitáltak, hanem támogatást küldtek. Ennek köszönhetően megélhették azt, hogy összefogva képesek a sikerekre, és megmutatták, hogy önzetlenséggel tudnak valaki mellé állni. Ennek a tétje most, hogy Anettnek reményt adjanak és lehetőséget arra, hogy megkaphassa a megfelelő terápiát, mely nélkül éveken belül gépekre kényszerülne. A következő cél, hogy a következő évi terápiák összegét össze tudják gyűjteni, melyhez majdnem hatmillió forintra van szüksége Etessy Anettnek. Az adományokat egy számlaszámra várják, melyről Etessy Ibolyánál, Anett édesanyjánál lehet érdeklődni a 06-20/318-3432-es telefonszámon.

Borítóképünk tavaly készült, Anett balról a második

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában