Paks

2021.02.01. 09:30

Mától a helyi közlekedési cég elektromos buszai viszik az utasokat Pakson

TN

a20210201_E-busz_Paks_Molnár Gyula_TN

Fotó: Molnár Gyula

Február elsejétől, azaz mától átveszi a Volánbusztól hivatalosan is a közlekedésszervezési és közlekedésszolgáltatási tevékenységet a Paksi Közlekedési Kft. – tájékoztatott a paksi polgármesteri hivatal. Az elmúlt hetekben ingyenes promóciós járatokat működtetett az egyes járatvonalakon azzal a céllal, hogy a város lakossága minden viszonylatot megismerhessen és kipróbálhasson az új elektromos buszokkal kapcsolatban.

Mind a tíz busz munkába állt február elsejétől, és hamarosan minden paksi háztartásba eljuttatják papír alapon is a kidolgozott menetrendet, mely mától érvényes a Paksi Közlekedési Kft. által üzemeltetett járatokon. Ezen túlmenően a honlapon elérhetőek a részletes utazási feltételek, bérletértékesítési pontok és az aktuális díjszabás.

A menetrendhez új megállókat is csatoltak, melyre eddig nem volt lehetőség a szűk utcahálózat miatt. A jegyárakat a helyi igényekre aktualizálták, nem drágult az előzőekhez képest, s a kedvezmények is megmaradtak.

A város által biztosított új elektromos Solaris-buszokkal egy lényegesen magasabb színvonalú ellátást hoztak létre, igazodva az igényekhez. Azon túl, hogy a szolgáltatás minősége és volumene jelentősen javul, fontos kiemelni, hogy mindez környezetbarát módon, emissziómentesen valósul meg.

Olcsóbb a jegy és a bérlet

Az évente tervezett ötszázhatvanezer kilométeres futásteljesítmény esetén egy elektromos üzemű busz ötszáz tonna szén-dioxid-kibocsátást vált ki. Az autóbuszok áramellátását a paksi atomerőmű zsinórárama és naperőművekből származó, megújuló energia biztosítja. Az önkormányzat szerint a vonaljegyek kétszáz forintba kerülnek, az összvonalas bérlet ára négyezer forintra csökken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában