szigorú szabályok

2021.02.05. 12:30

Eddig még elmaradtak a horgászok a tópartról

Brunner Mónika

2020.05.24. Kaposvár Horgászverseny a kaposvári Gyertyános tavon. Fotó: Lang Róbert lr Somogyi Hírlap

Forrás: MW archív

Fotó: Lang Róbert

A pandémia miatt sok mázsa hal ússza meg a településen, hogy a horgászok kifogják, tájékoztatta lapunkat Balogh István, a Tolnanémedi és Pincehely között található tó tulajdonosa. A tapasztalata ugyanis, hogy a koronavírus miatt az idei évben eddig száz százalékosan elmaradt a horgászási kedv. Keszegek, kárászok, amúrok, pontyok, süllők vígan élnek a vízében. Sajnos attól nem kell félniük egyelőre, hogy pecázók háborgatják őket.

– Helyben a gyerekeknek ingyen horgászatot biztosítunk. A tavalyi évben a helyi ifjúság két alkalommal, és egyszer külön a tamási fiatalok próbálhatták ki magukat a tónál. Akkor horgászversenyünk is kétszer volt, az utolsón százhatvanhét kilogramm halat fogtak, az első három helyezettet díjaztuk. Az idén is tervezzük ezeket, de még nem tudjuk, mit hoz a jövő – tette hozzá.

A Tolna Megyei Horgász­egyesületek Szövetsége eközben már közzétette az idei évi halgazdálkodási vízterület horgászatra vonatkozó szabályait. Abban az szerepel, hogy a horgászatot csak az kezdheti meg, akinél fizikailag ott van egy arcképes személyazonosságot igazoló okmány, az érvényes Magyar Horgászkártya, az állami horgászjegy, vagy turista állami horgászjegy és fogási napló, továbbá a napló kitöltésére alkalmas toll, valamint a nevére kiállított érvényes területi jegy.

Egy mérőszalag, valamint mérleg, továbbá a merítő- és haltartó szák, és ezen kívül a szemét elszállítására alkalmas zacskó, vagy más hasonló tároló eszköz. A horgászat csak akkor kezdhető meg, ha az igénybe vételre kiszemelt horgászhelyet legalább öt méteres sugarú körben előzetesen a szeméttől megtisztították.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában