Sárszentlőrinc

2021.02.03. 10:20

Fejlődik, egyre szebb lesz a település

Kalmár Klaudia

20200617 Debrecen fotó: Kiss Annamarie KA Hajdú-Bihari Napló Megkezdődött a Monostorpályi úti járdaépítés.

Forrás: MW

Fotó: K. A.

Több fejlesztés is történt a településen az elmúlt időszakban. Ezekről Sátor Géza, Sárszentlőrinc polgármestere beszélt a TelePaks híradójában.

A járvány tavaly nem segítette a feladatok megvalósulását, de így is sikerült teljesíteni a korábban kitűzött célokat. Kezdésként állami támogatás segítségével minden adósságot visszafizettek, melyet az előző testület hagyott hátra. Ezt követően kezdődhettek a településfejlesztési feladatok, ezek döntő többségét a Paksi Atomerőmű Zrt. alapítványa is támogatta.

– Elkészült a településen a sportpark, a Kossuth Lajos utcában hatszázötven méteren a járda, a ravatalozó és a térfigyelő kamerarendszer. Az említett fejlesztésekre még 2019-ben nyert a település támogatást. A beruházások költségvetését az akkori árakon hagyták jóvá, ám a megvalósítás szakaszában ezek az összegek már magasabbak lettek, így a testület több millió forint önerőt szavazott meg a kivitelezésre.

Petői Sándor Emlékház
Fotó: kincsestolnamegye.hu

– Szintén vannak még a 2019-es évről ránk maradt pályázatok, amelyek folyamatban vannak. A hét férőhelyes bölcsőde építése közel ötvenmillió forintos projekt, illetve tavasszal elindul a polgármesteri hivatal energetikai korszerűsítése és felújítása. A Petőfi Sándor Emlékház teljes körű rekonstrukciós munkálatai is tavasszal kezdődnek.

Hét utca fejlesztéséről és a temető utcafronti kerítésének átépítéséről is határozott a település. Sátor Géza elmondta, az intézkedéseket a járvány miatt saját hatáskörben hozta a képviselő-testület jóváhagyásával.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában