Megőriznék a sokféleséget

2021.02.04. 10:20

Már a paksiak is támogathatják a madártani egyesületet

Tolnai Népújság

Forrás: Shutterstock

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület és a Tourist Info Iroda közötti együttműködés keretében már Paksról is segíthető a Magyar Madártani Egyesület munkája – tájékoztatott az atomváros polgármesteri hivatala.

A Tourist Info Iroda csatlakozott ahhoz az adománygyűjtő kampányhoz, amelynek keretében több mint négyszáznegyven helyszínen érhetők el az országban az egyesület kitűzős perselyei. Ennek lényege, hogy ötszáz forint adományért cserébe egy elegáns, szépen kidolgozott jelvényt kap az adományozó. Madarak, emlősök, virágok és még sok más kitűző érhető el immár a paksi Tourist Info Irodában is.

A Magyar Madártani Egyesületet 1974-ben hozta létre kétszáz alapító tag, a természetvédelmi kiegészítés csak később került a nevébe. Tagjainak célja a madarak védelmével hozzájárulni az emberi életminőség és a biológiai sokféleség megőrzéséhez Magyarországon.

Ennek érdekében együttműködnek a lakossággal, az önkormányzatokkal, a gazdálkodókkal és az állami természetvédelemmel. Egyebek mellett kutatásokat, madárvédelmi akciókat hajtanak végre.

Borítóképünk: Az MME akcióján cigánycsuk lett az Év madara 2021-ben

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában