sárlavina után

2021.02.26. 19:30

Saját erőből takarítottak a kalaznóiak

Brunner Mónika

Fotó: Beküldött kép

Körülbelül egymillió forintba került a kalaznói önkormányzatnak, hogy a múlt év június elején a nagy mennyiségű le­zúduló csapadékkal érkező, mintegy húsz-harminc centiméteres sárlavinát eltakarította.

– A vis maior pályázat benyújtásának lehetőségét vizsgálva a hatóságok helyszíni szemléje során kiderült, hogy csak a gondozatlan Béke utca alsó szakaszának árkaiban keletkezett kár. A helyszínen több szakember megállapította, a csapadékvíz elvezetésére szolgáló árkok több évtizedes gondozatlansága miatt a pályázatunk nem adható be. Tulajdonképpen a sáreltakarításra nem tudtak támogatást adni, így önerőből kellett megoldanunk a problémát, amely sajnos komoly terhet jelentett számunkra – mondta lapunknak Frei-Kovács Mónika polgármester, hozzátéve: az idei évben településfejlesztési terveik vannak, és már jelezték százötven millió forintos támogatási igényüket is.

https://www.teol.hu/kozelet/helyi-kozelet/sarlavinat-okozott-a-vasarnapi-vihar-kalaznon-2485683/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában