Tolnában is megkezdődik a nyolcvankét év felettiek oltása

A legnagyobb fertőzésveszélynek kitett egészségügyi dolgozók, valamint a szociális otthonok, idősotthonok lakóinak beoltása után Tolna megyében is megkezdik a legidősebb korosztály tagjainak oltását. Szerdán Szekszárdon, a Vörösmarty utcai orvosi rendelőben a Tolna Megyei Kormányhivatal képviselője átadta ehhez dr. Papp Zoltán háziorvosnak az első adag Moderna vakcinát.

Szepesi László

2020.02.03 Szekszárd A szekszárdi háziorvosokhoz is megérkeztek az első adag oltóanyagok. Pap Zoltán háziorvos átveszi a covid elleni védőoltásokat. az eseményen részvett a kormánymegbízott Horváth Kálmán is. A fotón Balról Horváth Kálmán jobbról a

Fotó: Makovics Kornél

A megyében most abba a húsz háziorvosi körzetbe vittek vakcinát, amelyekben a legtöbb idős korú ember regisztrált, jelezte, hogy szeretné megkapni a koronavírus fertőzésétől óvó oltást. Ma mindegyikbe egy-egy ampullát vittek, amelyből tíz–tíz embert lehet beoltani.

Dr. Horváth Kálmán kormánymegbízott elmondta, ezen a héten elsőként a 82 évesnél idősebb emberek kaphatják meg az első oltást, ugyanis erre a korosztályra jelent legnagyobb veszélyt a koronavírus. A megyében – az oltópontokkal, illetve a háziorvosokkal egyeztetve – a január 5-én megkezdett oltási folyamatnak megfelelően Moderna, illetve Pfizer-BioNTech vakcinát használnak majd.

A csütörtökön kezdődő újabb oltássorozat mellett lehetősége volt még 123 háziorvosnak, hogy praxisonként hat, összesen tehát 738 idős embert jelöljön ki, akik az oltópontokon, Szekszárdon, Bonyhádon, illetve Dombóváron kapják a védőoltást, így a hét végéig több mint kilencszáz embert beoltanak. Ehhez, később, amikor még nagyobb mennyiségben érkezik a vakcina, szükség lesz arra, hogy a települések kisbuszaival is vigyék majd az embereket az oltópontokra.

Dr. Papp Zoltán háziorvos, a kollegiális hálózat vezetője elmondta, első körben annak a húsz praxisnak van lehetősége oltani, ahol a hét végén e-mail-ben kapott szempontoknak megfelelően jelezték, kik kérték, és kaphatják meg most a védőoltást. Őket értesítették, s meghatározott időben – nem a rendelés alatt – megkapják az oltást. Az alapellátásban dolgozók egyébként már sok hónap óta megfeszített munkát végeznek, s most az oltás szervezése, elvégzése újabb feladat számukra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában