az ígért aggregátor elromlott

2021.03.18. 17:30

Áramszünet miatt elmaradt a tanítás Dúzson

Dúzson csütörtökön részlegesen elmaradt az iskolai online oktatás, és több lakos felháborodott, miután az E.ON Hungária Zrt. meghirdetett áramszünete miatt a kétszáz fős faluban egy időre teljesen áram nélkül maradtak. Az ígért aggregátor ugyanis elromlott.

Brunner Mónika

Fotó: Mártonfai Dénes

Kerekes József polgármester lapunknak elmondta, hogy az E.ON áramszünetet hirdetett meg a csütörtöki és a pénteki napokra. Csütörtökön azonban azzal szembesültek, hogy az iskolai online oktatás meghiúsult.

– A falu két tanárnője oktatott volna körülbelül egy tucat gyereket, de nem tudtak tanítani. Mint kiderült, az ígért aggregátort Szekszárdról hozták volna hozzánk, de mivel elromlott, a sofőr el sem indult a megyeszékhelyről. Mindenki fel volt háborodva, a lakosok panaszkodtak. Azért egy kétszáz fős falut ne hagyjanak áram nélkül. Próbáltam megoldani valahogy ezt a helyzetet, de folyamatos nehézségekbe ütköztem. Hogy kiküldték az értesítéseket, az egy dolog, de nem egy egyéni, mikrovállalkozásról van szó – tette hozzá.

Az E.ON Hungária Zrt.-től azt a tájékoztatást kaptuk, hogy Dúzson éppen egy, az energiaellátás minőségét fejlesztő beruházás biztonságos elvégzéséhez van szükség tervezett üzemszünettel járó munkára, ezért annak megtartása mellett döntöttek. Hogy a fejlesztés a településen élőket ne érintse, úgy tervezték: a munkálatok ideje alatt aggregátorral biztosítanak áramot, reggel nyolc órától délután fél négyig. Sajnos csütörtök reggel elromlott az az aggregátor, amit Dúzson használtak volna. Az eszköz biztonságosan nem volt üzemeltethető, javítani kellett. A javítással még aznap délelőtt elkészültek, és délben kollégáik üzembe helyezték az aggregátort, amely időponttól az áramellátást biztosítják a munkálatok befejezéséig. A beruházáshoz kapcsolódóan pénteken is várható egy munkafázis, ez nem fog áramszünettel járni. Az április hatodikára, hetedikére tervezett befejező munkálatok során is aggregátorral biztosítanak áramellátást a munkálatok idejére. Az érintett ügyfeleiktől elnézést kértek az okozott kellemetlenség miatt.

Borítóképen: Kerekes József polgármester mutatja, hogy itt kellett volna lennie, de nem volt aggregátor a faluban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában