könyvtár

2021.03.18. 14:00

Családbarát címet kapott a gyermekkönyvtár

A megyei könyvtár még úgy is több programot kínál, hogy március 22-ig biztosan nem üzemel a kapukönyvtári szolgáltatás sem.

Munkatársunktól

2020.01.28. Szekszárd Szekszárdon a megyei könyvtárban Vágvölgyi B. András bemutatta legújabb könyvét, aminek a címe 1989. Fotó: Makovics Kornél MK Tolnai Népújság Képen: Liebhauser János a Tolna Megyei Illyés Gyula Könyvtár igazgatója, Prieger Zsolt, Vágvölgyi B. András író

Fotó: Makovics Kornél

Az online térben ugyanis megjelenik a bibliotéka. Közösségi oldalán egyaránt találkoznak a könyvszeretők kötetajánlókkal és Sári macskával.

Mint azt Liebhauser János igazgatótól megtudtuk, a gyermekkönyvtár sikerrel pályázott a Családbarát Ország Közhasznú Kft. által hirdetett Családbarát Szolgáltató Hely védjegy megszerzésére. A vezető elmondta, eddig is, és ezután is kiemelten figyelnek a könyvtárukat használó családok igényeire, a cím megszerzése pedig megerősíti őket abban, hogy nem csupán ők gondolják magukat családbarátnak, hiszen most külső megerősítést is kaptak.

Szintén fontos, hogy a biblio­téka mint zöldkönyvtár működjön. A „Ne dobd ki! Alkoss!” – Tárgyalkotó pályázatot az újrahasznosítás világnapja alkalmából hirdette meg az intézmény. Témamegkötés nincs, a művek anyaga lehet textil, papír, fém, üveg, műanyag, fa, a pályamunkákat pedig október végéig lehet beküldeni. A zsűriben alkotók is helyet kaptak, és többen támogatják ebben a kiírásban és törekvésében a bibliotékát. Eredményt november utolsó hetében, az európai hulladékcsökkentési héten tartanak. Liebhauser János szerint ezekkel a programokkal már arra készülnek, hogy belátható időn belül az új épületbe költözhetnek, ahol a hely adottságai még több lehetőséggel szolgálnak majd. Még egy felhívásra ráirányította figyelmet: Olvass és játssz velünk! címmel háromfordulós online játékot hirdettek Csukás István meséivel. Eredményhirdetés 2021. április 2-án, az író születésnapján lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában