Gerjen

2021.03.06. 18:00

Energiát spórolnak, környezetet védenek

TN

Forrás: Facebook

Az elmúlt évek az energiatakarékosság és környezettudatosság jegyében teltek el Gerjenben. A Paks FM-nek adott interjút Romhányi Károly polgármester, aki kiemelte, fontos, hogy a településen a gyerekek a saját szemükkel lássák, hogy milyen megújuláson ment át a világ és Gerjen is.

Felújították az elmúlt években a sportcsarnokot, és korszerűsítették az általános iskola épületét is, átépítették a Közösségi Házat, az új nyílászárókkal az energiahatékonyságot tartották szem előtt. Jelenleg az önkormányzati épület felújítása van folyamatban, ahol fűtési rendszerük lesz energiahatékonyabb.

A most épülő új óvoda és bölcsőde épületét is energiatudatosan alakítják ki. Az elmúlt hetekben kaptak egy szolár parabolát, amelyet az új óvodájuk udvarán helyeznek majd el. A település számára egy új projekt előkészítése zajlik, amelynek köszönhetően egy naperőműpark települ a község határába.

– Mikor a polgármesteri tevékenységemet elkezdtem hat évvel ezelőtt, akkor alappillére volt a munkámnak, hogy energiatudatosan tudjunk majd élni. Duna-menti település lévén azt gondolom, hogy nagy hangsúlyt kell fordítani a környezetre, és ebből adódóan minél kisebb energiafelhasználásra próbálunk törekedni. És nemcsak a mikrokörnyezet tekintetében törekedjünk erre, hanem mi, gerjeniek, járuljunk hozzá a környezetünk megőrzéséhez globálisan is – fejtette ki véleményét Romhányi Károly.

– Itt jött a gondolat, hogy az épületeket korszerűsítsük, amit már el is kezdtünk. Nagyon örülünk, hogy hozzájutottunk egy ilyen szolár parabolához. Ennek alapvetően több funkciója is van. A most épülő óvodához állítjuk fel, és segítségével nagyobb energiahatékonyságot érhetünk el – tette hozzá a polgármester.

Borítóképünk: Romhányi Károly polgármester hivatalában

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában