Tamási

2021.03.12. 09:30

Felszámolták az illegális hulladékot

B. M.

Fotó: Fehér Gábor FG Fejér Megyei Hírlap

Forrás: MW-illusztráció

Fotó: Fehér Gábor

Tamási önkormányzata közzétette a városvezetés határozott szándékát az illegális szemétlerakat visszaszorítására, illetve megszüntetésére. Ugyanis súlyos problémát jelent a település területén, az utak mellett, az erdőkben, az erdőszéleken, az elhagyatott területeken, a magán- vagy önkormányzati közterületeken és a külterületi ingatlanokon illegálisan lerakott lakossági kommunális, vagy építési hulladék. Ismertették, hogy a múlt évben pályázatot nyújtottak be a Fornádi kanyarban és a Kecsegei településrészeken található illegális hulladék felszámolására.

A kérelmüket pozitívan bírálták el, a projekt megvalósítására pedig ötmillió forint támogatást nyertek. Az idei év februárjában számolták fel a hulladékot, és összesen százhetven köbméter illegális szemetet gyűjtöttek össze, majd szállítottak el. Ennek összege hat és félmillió forint volt.

Az önkormányzat arra biztatta a lakosokat, hogy a háztartásukban keletkezett hulladékot szabályosan helyezzék el a hulladékgyűjtő edényekbe, vagy szállítsák be a helyi hulladékudvarba. Felhívták a figyelmet, mindannyiuk közös érdeke, hogy visszaszorítsák az illegális szemétlerakást, megszüntessék a kialakult szemétlerakóhelyeket, és változtassanak a helytelen szemétlerakási szokásaikon.

Az illegális hulladék lerakása az egyik legsúlyosabb környezeti probléma. Szennyezi a környezetet, közegészségügyi veszélyeket is rejt magában – számoltak be erről a város honlapján.

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában