sajtótájékoztató

2021.03.03. 11:30

Irodaház és az elektromos buszoknak szervizcsarnok épül Pakson

Tolnai Népújság

Forrás: TelePaks

Szántó Zoltán, Paks alpolgármestere és Hámori Szabolcs, a HGT Invest Kft. ügyvezetője aláírták a kivitelezési szerződést, és tájékoztatást adtak az elektromosbusz-közlekedést kiszolgáló irodaépület és szervizcsarnok építésének részleteiről a TelePaksnak adott sajtótájékoztatóban.

Szabadon álló elhelyezéssel elektromosbusz-szervizt és irodaépületet építenek. Az irodaépületben a Paksi Közlekedési Kft. dolgozói, a sofőrök, a szervizalkalmazottak és a közlekedésben dolgozók számára készülnek különböző helyiségek. Így például a földszinti rész elsősorban a sofőrök, illetve a szerviben dolgozók számára biztosítja a szükséges szociális létesítményeket, öltözőket, vizesblokkot, illetve a szervizhez kapcsolódó helyiségek, raktár és iroda, valamint ügyfélszolgálat kerül ide.

Az emeleti szinten irodák, diszpécserszolgálat és tárgyaló kap helyet. Az irodaépületben a földszinten egy tartózkodó helyiséget, az emeleten pedig egy teakonyhát alakítanak ki. Mindkét helyiség étkezési lehetőséget is biztosít majd az ott dolgozóknak.

A szervizműhelyben két buszt tudnak majd egyszerre szerelni, karbantartani. A szervizcsarnokhoz kapcsolódik az autóbuszok részére kialakítandó mosó. Az elektromosbusz-szerviz könnyűszerkezetes, szendvicspanelekkel borított építmény, míg az irodaépület egy falazott, monolitszerkezetekkel merevített, lapos tetős konstrukció lesz. Az irodaépület több mint négyszáz, a csarnok kétszáz, a buszmosó közel száz négyzetméter hasznos alapterületű lesz.

Az elektromos töltőállások már kiépültek Fotó: Molnár Gyula

Február elsején elindult az elektromos közösségi közlekedés Pakson. A menetrend szerinti buszjáratok elindításához szükséges felkészülés már tavaly zajlott, ez magában foglalta a töltőinfrastruktúra kiépítését, illetve az új telephely alkalmassá tételét a járatok üzemeltetéséhez – fejtette ki Szántó Zoltán alpolgármester a sajtótájékoztatón. – Süli János miniszter segítségének köszönhetően tavaly év végén forrást kapott az önkormányzat az irodaépület és a szervizcsarnok építéséhez. Ezzel válik teljes körűen biztosítottá a menetrend szerinti közösségi közlekedés működtetése az elektromos buszokkal.

Borítóképen: Szántó Zoltán és Hámori Szabolcs a tájékoztatón

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában